SONGSPOEMS

De Delftse SingerSongdichter Judy Carati (geboren in Rotterdam-Overschie) schrijft sinds 10 jaar, zowel Engels- als Nederlandstalige, eigen liedteksten en gedichten; haar werk is persoonlijk, organisch, natuurlijk en intuïtief, met een poëtische en enigszins melancholische, ‘saudade’-kant. Haar stem wordt als ‘warm’ ervaren; haar optredens als een moment van ‘verstilling’…..

Judy begeleidt zichzelf op gitaar en soms met cavaquinho (Portugese ukelele) 

In eigen beheer uitgegeven:
Debuutalbum (januari 2014), getiteld: Back Side/Hotel les Nations
Gedichten/liedjesbundel, getiteld : “Onzichtbaar …… Zien” (januari 2016)
Gedichtenbundel (met live-DVD); getiteld: “GedachtenGedichten” (november 2019) 

Presentatie “GedachtenGedichten”, Huszár, Delft (Januari 2020)

Judy heeft op vele plekken gespeeld, Op straat, bij café’s, in huiskamers en musea (Open Monumentendagen in Delft) kleine festivals en theatertjes (zoals meest recentelijk, het Rietveldtheater, tijdens Delft Vertelt). 

Haar programma komt het meest tot haar recht op locaties voor Luisterpubliek en is geschikt voor een theatersetting/ theater- op locatie.

Judy heeft in de afgelopen 10 jaar, een aantal keren samengewerkt met andere muzikanten, waaronder de uit Rotterdam afkomstige SingerSongwriter Michel van der Helm (“Judy Carati & the Maned WolfMan”) en met de helaas te vroeg overleden Flamencogitarist Gerardo Azul (“Carat_i_Azul”), met wie zij een intiem optreden verzorgde bij de Rotterdamse Salon. 

Zij heeft, tgv haar eerste bundelpresentatie een eigen programma samengesteld bij den Engel in denHaag, waarbij zij samenwerkte met meestergitarist Paul Pleijsier (Amsterdam)en liedjesmaker/dichter Alexander Franken (denHaag).

Sinds een paar maanden is zij weer als duo te boeken; “Judy Carati & B@nde” (deze samenwerking, met de eveneens uit Delft afkomstige Bert Thierauf, is ontstaan tijdens de Covid pandemie; de toen gekozen naam the Ardent Bat Band is sinds juli 2022 gewijzigd in B@nde 🙂

Hun muziek ligt in de lijn van Judy’s solo-liedjes en het genre kan omscheven worden als ‘contemporary folk’, in combinatie met Judy’s gedichten en met iets meer de nadruk op Engelstalige teksten. De bezetting bestaat uit  gitaar, zowel akoestisch als electrisch, zang en soms cavaquinho. Op dit moment (mei 2022) zijn beiden bezig met opnamen met het oog op een album.

Boekingen graag via: 

https://www.gigstarter.nl/artists/judy-carati

Vraag gerust om meer info!

ZinZonnigs,

Judy

NB Judy is te vinden op facebook en Soundcloud (hier is haar gehele debuutalbum te beluisteren) en zij heeft een account bij LinkedIn
Vind je het leuk, op de hoogte te blijven van haar (solo-/duo-/CD & dicht-)  activiteiten; geef je dan op voor haar, door haar persoonlijk bereide, “Brievenmaal”, de nieuwsbrief van Judy Carati. Stuur een berichtje en  je wordt op het lijstje ontvangers geplaatst.

Rietveldtheater december 2019

Optreden in het Rietveldtheater, tijdens “Delft Vertelt” (dec. 2019)

ONCE UPON A TIME IN THE NEWZ…

Een ontmoeting tussen een SingerSongdichter en Guitarnovelist…. ; nu reeds te beluisteren geweest, bij IBtv Amsterdam, de KunstKijk, Oude Tonge/Goeree Overflakkee  en Gluren bij de buren   De Lier; Literaire Avond, Rietveldtheater: DelftVertelt

Volgend optreden met B@nde:

23 maart; avondvullend optreden in Wijkcentrum Stervoorde, Rijswijk (Nivon Natuurvrienden)

Aanvang 19:30

entrée €2,50 (Nivonleden gratis)

Aanmelden via: Marliesleegwater@gmail.com

zie ook aankondiging op fb, Gigstarter, of via de nieuwsbrief van Judy.

OMKEERBAAR ?

Schijnt er in elke zon een maan
zijn er stekels in het water
kun je zien met ogen dicht
is het mogelijk om zonder stem te praten

schijnt er donker in het licht
is de eenzaamheid bewoonbaar
zijn de ogen zonder tranen,
getuigen van een misdaad
is een gebroken hart zichtbaar
kan koude warmte raken
is de werkelijkheid tastbaar
de mens houdbaar
de schreeuw in het niets…

laten de ogen en huid van de waanzin
een bloedspoor na
is de roep om wijsheid hoorbaar
de weg naar verlatenheid begaanbaar

zullen de golven de wolken omarmen

is het leed nog omkeerbaar?

Judy Carati

©️Judycht B.Zona 02-06-2022

 

Geef een reactie